O nama i naše osobitosti

Željeli bismo vam napomenuti i opisati neke osnovne osobitosti vezane uz staro mjesto Punat kao i neke osnovne podatke vezane uz nas kao iznajmljivače smještaja na prekrasnom otoku Krku. Pokušat ćemo istaknuti zašto smatramo da vam je naša lokacija idealna za vaš odmor i zašto bi vam ista osigurala sve one sadržajnosti koje čine nečije ljetovanje ugodnim, sigurnim i nezaboravnim.

Punta - grb

Punat se nalazi na otoku Krku na sjevernom Jadranu Republike Hrvatske te je udaljen svega dva – tri sata vožnje od glavnog grada Zagreba. Utoliko predstavlja jednu od prvih morskih turističkih lokacija za turiste iz srednje Europe. Ljepota otoka Krka, njegova lokacija, odlična cestovna povezanost kao i sam Krčki most koji otok spaja sa kopnom profilirali su naselja na otoku u vrhunske turističke odrednice.

Crkvica sveti Dunat

Iz povijesti valja napomenuti da postoje tragovi naseljenosti na području Punta još od pretpovijesti, preko Ilira, do Grka i Rimljana. Prvo spominjanje Punta je u dokumentu “Villa di Ponte” iz 1377. godine. Prema zapisima, stanovnike su na području Punta naselili knezovi Krčki - Frankopani kako bi zaštitili prilaz mostu i Puntarskoj dragi i time zaštitili zaleđe grada Krka.

Pročelje

Naš položaj i smještaj naših apartmana je u samoj jezgri Punta udaljen svega stotinjak metara od mora i glavne rive koja vrvi puninom svojih sadržajnosti. U samoj našoj blizini, unutar 50-tak metara na dohvat ruke nalaze se već prvi restorani, kafići, kao i supermarket i ljekarna. Nadalje u susjedstvu su nam ribarnica, turistički uredi, kiosci sa novinama, slastičarne , a prva plaža nalazi se već 10-tak minuta hoda od kuće.

Ponosni smo na činjenicu da većinu naših gostiju čine turisti koji su vraćaju iznova kod nas ili preporučuju svojim prijateljima što za nas predstavlja potvrdu ugodnog boravka i našeg gostoprimstva.